Dla Jorge’a Naimega i jego rodziny podstawą produkcji jest planowanie, wykorzystywanie danych z poprzednich zbiorów oraz stała analiza techniczna i laboratoryjna gleby. Na podstawie tych danych kontroluje się wszystkie procesy techniczne niezbędne do uzyskania zdrowych roślin i wysokiej jakości owoców. Zebrane owoce tego samego dnia transportowane są do stacji przetwórczej, gdzie zostaną poddane naturalnemu procesowi obróbki – łózko afrykańskie lub betonowe patio, niektóre z nich po obróbce będą dodatkowo poddane procesowi kontrolowanej fermentacji.
Dzięki dokładnej, a nawet laboratoryjnej pracy rodzina Naimeg dysponuje 5 partiami mikrolotów kaw poddanych procesowi fermentacji kontrolowanej. Każda z tych kaw została oceniona w przedziale od 87 do 90 punktów SCA. Mikrolot który my posiadamy może pochwalić się oceną 90 balów.
"Nasza praca jest podobna do sztuki u wybitnych krawców. Rozumiemy, że podobnie jak w sztuce, świat kawy poszukuje unikalnych, autentycznych produktów pochodzenia, o gwarantowanej jakości, i oczywiście, doceniając naszą historię i związek naszej rodziny - Naimeg rodziny."