
Szkolenia
Chcesz skorzystać z naszej wiedzy? Chętnie się z Tobą nią podzielimy. Wybierz z naszej oferty te
szkolenia czy warsztaty które najlepiej będą pasować Twoim oczekiwaniom.
Nie ma takiego szkolenia? Nic straconego, napisz co chciałbyś się dowiedzieć a skroimy szkolenie pod Twoje oczekiwanie.
HOME BARISTA ESPRESSO
Szkolenie obejmujące naukę poprawnego zaparzania espresso, techniki pracy baristy, podstawowe informacje o kawie oraz spienianie mleka i łączenie z kawą w warunkach domowych.
czas trwania: 4 godziny
cena grupowe ( 2-4 osoby ) 500PLN / os.
cena indywidualne 600 PLN
HOME BARISTA BREWING
Szkolenie obejmuje naukę technik pracy baristy, podstawowe informacje o kawie, cupping kaw speciality, techniki zaparzania w sprzęcie alternatywnym oraz różnice w zaparzaniu.
czas trwania: 4 godziny
cena grupowe ( 2-4 osoby ) 500PLN / os.
cena indywidualne 600 PLN
BARISTA
Doskonałe szkolenie dla tych którzy chcą rozpocząć pracę w kawiarni. Techniki pracy na ekspresie ciśnieniowym, umiejętność wykonania poprawnego espresso, technika spieniania mleka i łączenia z kawą.
czas trwania: grupowe (2-4 osoby ) 5 + 5 godzin (2 dni); indywidualne 8 godzin ( 1 dzień)
cena grupowe ( 2-4 osoby ) 700 PLN / os.
cena indywidualne 800 PLN
BARISTA BREWING
Rozwinięcie podstawowego szkolenia baristycznego o moduł sensoryczny i zaparzania kaw metodą alternatywną. Wprowadza też wyższy poziom pracy z ekspresem ciśnieniowym oraz wstęp do latte art.
czas trwania: grupowe (2-4 osoby ) 5 + 5 godzin (2 dni); indywidualne 8 godzin ( 1 dzień)
cena grupowe ( 2-4 osoby ) 700 PLN / os.
cena indywidualne 900 PLN
BARISTA DLA SZKÓŁ
GASTRONOMICZNYCH
Szkolenie dedykowane dla szkół gastronomicznych, przygotowujące do egzaminów zawodowych jak i umożliwiające podjęcie pracy w kawiarni. program obejmuje szkolenie baristy z rozszerzonym modułem sensorycznym i wiedzy o kawie. Zachęcamy szkoły do kontaktu w celu przedstawienia szczegółowej oferty. W ramach szkolenia warsztaty dla nauczycieli.
WARSZTATY SENSORYCZNE
warsztaty przybliżające wiedzę o testowaniu kaw, cupping zasady i techniki, techniki sensorycznego oceniania kaw.
WARSZTATY W PALARNII
Chcesz poznać tajniki pracy rostera czyli palacza kawy, chcesz poznać nasze produkty i sprawdzić dlaczego warto je pić?
Zadzwoń i umów się na otwarty wtorek w Palarni Blue Drop. Będziesz naszym miłym gościem. Zapraszamy
DORADZTWO BIZNESOWE
Marzysz o własnej kawiarni czy cukierni? Nie wiesz od czego zacząć? Nie ma sprawy, oferujemy Ci pełne doradztwo w otwarciu Twojego własnego lokalu. Od sprzętu po produkt. Zaufaj naszemu doświadczeniu. Zadzwoń i dowiedz się szczegółowej oferty